Vi se pare ca nu sunt locuri de munca? Firmele de recrutare se plang de lipsa candidatilor

August 2, 2015

Asa cum va spuneam anterior, toate firmele de recrutare se confrunta cu mari probleme in gasirea candidatilor. Candidatii disponibili lipsesc, fie ca e vorba de specialisti in diverse domenii, fie ca e vorba de pozitii entry level (fara experienta) sau de muncitori (ne)calificati. In pozele de mai jos puteti vedea si voi adevarul, afirmat chiar de reprezentantii celor mai mari companii de recrutare (Adecco, Manpower, CBC, APT, etc.).

Nu vi se pare putin ciudat ca in timp ce somajul creste si exista tot mai multe persoane aflate in cautarea unui loc de munca, firmele se plang de lipsa candidatilor pentru posturile scoase la concurs? Varianta companiilor e ca forta de munca disponibila nu este suficient de competenta pentru a face fata cerintelor si responsabilitatilor joburilor oferite. Varianta mea merge in 2 directii:

  • oamenii competenti se gasesc tot mai greu, nu pentru ca s-au evaporat ci, probabil, pentru ca au plecat in straintate pe salarii mai mari decat ofereau angajatorii care se plang acum;
  • pretentiile firmelor de la angajati au crescut considerabil, iar angajatii nu prea mai sunt dispusi sa munceasca si mai mult decat o faceau deja, pe bani mai putini.

In ambele cazuri, tot firmele sunt vinovate, nu angajatii ca si-au dorit mai mult si au plecat sau, ca isi doresc mai mult si nu accepta sa munceasca in conditiile actuale. Oricum ar fi, momentul mi se pare acum! Ce moment? Acela in care spuneti stop pretentiilor exagerate si cerintelor abuzive ale angajatorilor. Pentru ca acum puteti, pentru ca acum aveti avantajul si pentru ca sunteti in situatia de a castiga respectul pe care il meritati de la angajatori. Daca nici in acest context, cand firmele afirma clar si raspicat ca nu au oameni, nu simtiti ca aveti puterea de a va impune conditiile, va cam meritati soarta. Ne cam meritam soarta, ca sa ma includ si pe mine.

Pic

Pic 2

Pic 3

Pic 4

Pic 5

Pic 6

Si in final un link catre un articol si mai convingator: https://reportajelive.wordpress.com/2015/06/19/dezastru-in-recrutare-cosmarul-angajatorilor-incepe/

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares