Drepturile angajatilor sub 18 ani

March 12, 2016

Drepturile angajatilor minoriConstat cu intristare ca numarul adolescentilor care isi cauta un loc de munca e in crestere. Acum 10 ani, cand am absolvit eu facultatea, tin minte ca aveam doar 2-3 colegi care si munceau in timpul studiilor. Acum, chiar si elevii de liceu muncesc sau isi cauta un loc de munca. Si nu sunt putini.

Vremurile s-au schimbat si, din pacate, nu in bine. Pentru foarte multi adolescenti, a munci de la aceasta varsta nu e o alegere, ci o necesitate impusa de situatia materiala a familiei.

Stiu ca modelul american ne spune ca e indiferent de situatia materiala a parintilor, copiii trebuie obsinuiti de mici cu munca. Muncind, invata valoarea banilor si, in plus, invata sa fie responsabili.

Eu n-am fost niciodata adepta curentului asta, cel putin nu in contextul realitatii noastre din Romania. Realitatea noastra e ca vom munci pana la 63 – 65 de ani cand vom deveni eligibili pentru a primi pensie. Avand in vedere ca suntem tara cu cea mai mica speranta de viata din UE, adevarul crud e ca foarte multi dintre noi nu ajungem nici macar la varsta de pensionare. Prin urmare, vom munci toata viata.

Cunoscand acest adevar, mi se pare trist ca adolescentii sa fie nevoiti sa munceasca de la 15- 16 ani. Sper ca, macar aceia care au de ales, sa aleaga sa-si traiasca tineretea, pentru ca e singura pe care o vor avea.

Pentru cei care, totusi, aleg sa munceasca sau sunt nevoiti sa o faca, iata cateva informatii utile din Codul Muncii:

Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.

Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână. Deci, norma intreaga a unui tanar sub 18 ani este de 6 ore/zi. Iar Codul Muncii prevede ca angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul minim brut pe ţară.

Asadar, tinerii sub 18 ani au o norma intreaga de 6 ore/zi, pentru care nu pot incasa mai putin decat salariul minim pe economie. 

Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.

Tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte.

Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puţin 3 zile lucrătoare. Deci, minimum 23 de zile de concediu de odihna pe an.

Cu alte cuvinte, pentru a-i proteja, legislatia prevede mai multe drepturi si beneficii pentru tineri. In mod sigur, acest fapt cantareste greu in decizia angajatorilor de a angaja minori.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares