Ce ofera angajatorii in 2016

March 27, 2016

Pentru ca urmaresc constant anunturile de angajare, iata ce am gasit pe un grup facebook dedicat intermedierii locurilor de munca. De remarcat ar fi conditiile cerute si oferite de angajator.

punct de lucru fara toaleta

Aflam, deci, ca angajatorul are exigente in privinta varstei si a experientei. Seriozitatea e si ea un criteriu, dar probabil nu atat de important ca varsta. Conform Codului Muncii discriminarea pe criterii de varsta este interzisa, insa pentru unii angajatori se pare ca e o chestiune de preferinte.

Mai deducem din discutia de mai sus ca nu oricine se califica pentru a primi toate detaliile jobului, ci doar aceia care se roaga sa le primeasca. De ce ar trebui cineva sa faca matanii pentru a primi informatiile necesare depunerii unui CV, e dincolo de puterea mea de intelegere.

Ajungem si la ce se ofera. De salariu nu are rost sa mai discutam pentru ca pana la aspectul financiar ne impiedicam de conditiile minime de existenta ale unei unitati comerciale: grupul sanitar.

Sa vedem ce spune Legea  nr. 98/1994 republicata in 2008 la art. 10, litera l:

“Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda lipsa dotarii cu grup sanitar a locuintelor si a unitatilor de orice fel.”

Intr-o tara civilizata, membra a UE, in anul 2016, mi se pare inadmisibil ca o firma sa nu poata asigura angajatilor conditii minime de igiena. Totusi, chiar si in aceasta situatie, angajatorul nu are nicio problema in a-si etala criteriile de selectie mai mult sau mai putin legale. Pentru ca e in postura de a alege.

Sper doar ca si cei aflati in cautarea unui loc de munca sa fie la fel de selectivi. Si nici o sesizare la Directia Sanitara n-ar strica.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares