Galațiul – Cenușăreasa firmelor de outsourcing

July 25, 2016

http://www.amaliasterescu.ro/digi24-galati/

S-a întamplat la Galați conferința “Lideri cu stil”, unul dintre foarte puținele evenimente (de business) găzduite de orașul nostru. Printre invitați s-a numărat și Amalia Sterescu, membră a Asociației Internaționale a Profesioniștilor în Outsourcing. Dânsa a fost prezentă în calitate de speaker în cadrul acestei conferințe, dar, citind printre rânduri, am înțeles că scopul primei sale vizite la Galați avea mai mult de-a face cu rolul său în cadrul asociației menționate mai sus.

Am tras această concluzie, pentru că, mi-e greu să cred că a venit în Galați doar din dorința de a-i cunoaște pe cei câțiva oameni prezenți la eveniment, așa cum a afirmat. Ce profesionist din București vine pentru prima dată în Galați pentru că e o oportunitate sa-i cunoști pe gălățeni?

Oportunitatea există, dar e alta. Bănuiala mea e că a venit să testeze terenul (și la propriu și la figurat) pentru a facilita deschiderea unei companii de insourcing sau outsourcing în Galați. Și cum foarte bine a punctat în interviu, multe companii fac greșeala de a lua în considerare în procesul decizional doar aspectele practice (infrastructura, locația, nr. de studenți pe care universitățile îl pot livra anual, etc.), omițând un aspect vital uneori: cultura orașului.

Tot din interviu aflăm că suntem un oraș de mâna a 3 a pentru industria de outsourcing, prima poziție fiind ocupată de București, iar pe locul doi situându-se orașe precum Sibiu, Cluj, Brașov și Iași. În acestea din urmă, firmele din București care și-au deschis filiale, au avut surpriza să constate că locuitorii acestor orașe muncesc în ritmul lor, pun pe primul loc viața personală și nu sunt dispuși să facă ore suplimentare.

Iată, deci, de ce se conturează orașele de nivel 3, precum Galațiul, ca o oportunitate pentru firmele de outsourcing. Unde șomajul e mai mare, pretențiile sunt mai mici, iar dorința de muncă e direct proporțională cu rata șomajului. În teorie, cel puțin. În practică, trebuie aflat, ceea ce, d-na Amalia Sterescu a și încercat să facă prin întrebarea adresată pe final de emisiune moderatorului.

 “Ce fel de cultură credeți că are Galațiul din acest punct de vedere?” e o intrebare care îl prinde nepregătit pe moderator, acesta nefiind vreun specialist în cultura forței de muncă din oraș. În plus, întrebarea confirmă motivele invitatei de a ne vizita, motive despre care vorbeam mai sus.

Parerea mea e că firmele de outsourcing se orientează greșit atunci când se uită la rata șomajului unui oraș. Având în vedere că personalul pe care îl au în vizor îl reprezintă studenții sau absolvenții de facultăți ce dețin competențe tehnice și lingvistice, nu cred că vor găsi suficienți tineri care n-au în față decât perspectiva somajului dupa absolvire. In zona IT, cel puțin, nu prea am auzit de șomeri, iar în ceea ce privește cunoscătorii de limbi străine, nivelul de cunoaștere cerut este avansat, nu conversațional. Din nou, nu știu câți se califică și câți dintre aceștia nu au nicio perspectivă la absolvire, astfel încât să aleagă un salariu mic într-o firmă de outsourcing.

Avem, însă, un precedent. CGS, cei care au anunțat marea deschidere din Galați, anul trecut in noiembrie, previzionând fabulosul număr de 2.000 de angajați, la 10 luni de la anunț, au doar 50 de angajați, așa cum reiese din acest articol de azi din Viața Liberă.

Să sperăm că următorii investitori în Galați își vor face mai bine temele și își vor putea onora promisiunile.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares