Se poate și altfel – Interviu cu un angajator din Galați

August 7, 2016

Antreprenorii din GalatiMesajele pe care le primesc de la voi îmi confirmă că piața muncii din Galați este un mediu ostil, majoritatea experiențelor voastre cu angajatorii fiind negative. Pentru că eu am experimentat și reversul medaliei, îmi face plăcere să vă arăt că se poate și altfel.

În acest sens, am discutat cu Cătălin P., General Manager la o firma din Galați. Spre deosebire de majoritatea angajatorilor care se plâng că nu mai găsesc angajați serioși, Cătălin nu duce lipsă de personal, motiv pentru care mi-a transmis că dorește să nu fac publice numele lui complet și nici al firmei pe care o conduce. Vă redau mai jos interviul în integralitate.

Catalin, spune-ne câteva lucruri despre afacerea pe care o conduci 

Principalul nostru domeniu de activitate îl reprezintă prestarile de servicii. Noi executăm lucrări de reparatii siderurgice și navale, colaborând cu mai multe Combinate Siderurgice și Șantiere Navale din diferite țări. În general ne-am axat mai mult pe Italia, dar am avut lucrări și în Franța, Spania, Dubai sau China.

Majoritatea angajatorilor vorbesc despre “talent shortage” (lipsa personalului calificat) în mai toate domeniile de activitate. Care este părerea ta și cât de greu îți este să găsești oameni pentru proiectele pe care le desfășori?

Aici adevărul se afla undeva la mijloc. De 5 ani, de cand eu conduc această afacere, m-am lovit de ambele cazuri. Am găsit oameni foarte bine pregătiți, oameni care pot spune că au făcut înconjurul lumii, lucrand in foarte multe tari, dar am găsit și oameni foarte slab pregătiți – culmea, oameni cu vechime de cel putin 20 de ani în Combinat sau Șantierul Naval. Și asta e o mare enigmă pentru mine, cum au putut acei oameni să muncească 20 de ani fară să știe să facă nimic? Eu am reușit pe parcursul anilor să fac o triere și să-mi aduc lângă mine oameni foarte buni, adevărați lideri, cu ajutorul cărora am încercat să specializăm și pe alții mai puțin pregătiți, reusind astfel să ducem la bun sfârșit lucrările.

În cazul tău vorbim de proiecte pe durată determinată. Sunt gălățenii interesați să lucreze perioade scurte sau își doresc un loc de muncă mai stabil și implicit contracte pe perioadă nedeterminată?

Idealul fiecărui om este un loc de muncă stabil pe durată nedeterminată. Dar, în lipsa unui loc de muncă ideal, omul trebuie să trăiască și să se adapteze. Eu prefer lucrările pe termen scurt din mai multe motive, iar gălățenii interesati sunt foarte mulți. Atunci când le oferi oamenilor niște condiții decente de muncă și un salariu competitiv, nu duci lipsă de cereri.

Având în vedere că apar tot mai multe firme care plasează forță de muncă în străinătate, cum faci față concurenței?  

Simplu. Prin încredere și seriozitate reușești să ții oamenii lângă tine. Aici aș mai putea adăuga și condițiile de muncă pe care noi le oferim. Am auzit o groază de lucruri despre multe alte firme gălățene și despre modul cum își tratează angajații.  Așa ca o comparație, multe firme își cazează muncitorii în barăci de tablă, în incinta combinatelor, în condiții insalubre și de multe ori inumane. Noi le oferim angajaților noștri cazare în regim hotelier, câte 2 persoane în cameră, cu baie proprie. Eu întotdeauna am privit angajatul ca pe un partener de muncă și nu ca pe un sclav. Poate asta e și cheia…

Crezi că aceasta “explozie” a firmelor de plasare a forței de muncă e un indicator al numarului tot mai mare de gălățeni ce își doresc să muncească în străinătate?

Nu, dimpotrivă. Eu colaborez cu sute de oameni și toți îmi spun același lucru. Dacă ar fi locuri de muncă la noi în oraș, chiar și mai slab plătite, oamenii ar munci aici. Nimeni nu își dorește să plece departe de familie și de cei dragi. Nu e deloc simplu să lucrezi într-o țară străină. Dar, din păcate, la noi în oraș, locurile de muncă sunt „pe cale de dispariție“ și de acest lucru au profitat adevărații „șacali“ – acesti antreprenori care văd omul doar ca pe un sclav care trebuie să muncească pentru ei non-stop pentru un salariu de mizerie sau chiar gratis.

Cum vezi piața muncii din Galați pe termen mediu si lung? Cine va mai ramâne să muncească aici și în ce domenii? 

Eu sunt foarte sceptic în ceea ce privește Galațiul. După Revoluție s-au tot schimbat la conducerea orașului diferiți oameni care nu au vrut decât să distrugă acest oraș. Din păcate, s-a ajuns într-un punct critic și eu nu văd nicio ieșire. Ar trebui să se pornească cu investiții de la zero, dar cine să investească într-un oraș de la granița UE, un oraș care nu are infrastructură, un oraș uitat de lume.

În orașe mai mari, cum ar fi București, angajatorii apelează la tot felul de strategii pentru a atrage candidații valoroși. Un call center specializat pe suport IT oferea recent laptopuri, telefoane si chiar televizoare de ultimă generație. Alte firme oferă beneficii ca tichete de vacanță, pensii sau asigurări de sănătate private, iar altele pun accent pe cultura companiei (mediu de lucru prietenos, dress code casual, etc.). Într-un cuvânt, angajatorii devin mai flexibili. Regăsim această flexibilitate și în Galați? Sau mai bine zis, ce eforturi de adaptare la realitatea pieței muncii crezi că fac firmele locale?

Hmmm… e greu de spus. Să facem o comparație între angajatorii gălățeni și cei din București, Cluj, Timișoara sau Arad, cred că ar fi o glumă proastă. Acolo sunt companii multinaționale, branduri de renume care au departamente întregi de resurse umane. Aceste departamente lucrează cu cele mai noi tehnici de recrutare a forței de muncă și au la dispoziție un buget considerabil pentru a atrage noi colaboratori. Galațiul e mult rămas în urmă. La noi, un angajator îți poate oferi ca bonusuri o mașină de serviciu, un mobil sau un laptop. Si cam atat. La noi se marșează mult pe acea frază pe care eu o consider stupidă: „oferim lucru într-o echipa tânară și dinamică“…

Relația angajat-angajator, mai ales in contextul actual, nu e una simplu de gestionat. Cum vezi tu lucrurile și unde ar trebui lucrat, de ambele părți, pentru o schimbare în bine?

Dificil… Și aici consider că trebuie găsită o cale de mijloc, în sensul că fiecare dintre părți ar trebui să fie mai maleabilă și să se adapteze rapid la schimbările care apar permanent în piața muncii. Din punctul meu de vedere, angajatorii ar trebui să-și schimbe rapid această optică de a privi angajatul ca pe un pion cu care poate face ce vrea în angrenajul afacerii și ar trebui să se orienteze mult mai mult în creerea unui mediu de lucru cât mai profesional. De asemeni, salariatul ar trebui motivat financiar prin salariu fix și diferite bonusuri (acordate corect, nu după niște targeturi stabilite la cote aberant de mari) astfel încât omul să se poată concentra asupra muncii pe care o desfașoară și să nu-și facă griji pentru ziua de mâine. În cealaltă parte, principalul of al meu față de angajați este mentalitatea comunistă asupra muncii. E greu să convingi un om obișnuit cu un anumit tipar, că programul de lucru este 8-12 (timp efectiv de lucru), apoi o pauză de masă de jumatate de oră, după care 12.30-4.30 (timp efectiv de muncă) – când el de 20 de ani lucrează mai cu o pauză de cafea, o discuție cu colegul de muncă, o bere-două (deși știe că nu are voie), o țigară–două. Aici e marea problemă. De 5 ani fac angajări și tot se mai ivesc probleme de genul acesta. Eu încă mai sper că odată cu libera circulație a forței de muncă și mentalitatea oamenilor să se schimbe și să privească jobul cu mai multă responsabilitate. De asemeni, sper să se investească și în orașul nostru, pentru că într-un mediu competitiv, vor rezista doar antreprenorii cu viziune. Nu în ultimul rând mi-aș dori să ne desfășuram activitatea aici, nu în alte țări. Orașul are potențial de dezvoltare, dar trebuie lăsat să se dezvolte…

3 Comments

  • lazar nicoleta August 7, 2016 at 6:55 PM

    buna ziua!daca sotul meu ar dori sa depuna un CV, unde trebuie sa se adreseze?multumesc

  • Monica Drosu August 7, 2016 at 7:01 PM

    Asa cum am mentionat in articol, nu am acordul angajatorului pentru a face publice astfel de informatii. Articolul nu este o incercare de a mediatiza firma in cauza, ci doar un exemplu ca se poate si altfel in Galati.

  • ALIN August 7, 2016 at 9:19 PM

    Este corect ce zice aici angajatorul ! E fundamentat. Experienta isi spune cuvantul. Ideea este sa fie adevarat ! Declarativ …sunt mai multi ! In orice caz este credibil ! Bravo lui ! Daca vrei sa ti inseli angajatii..te vor insela si ei ! Ce semeni aceea culegi ! Bun !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares