Etichetele sunt pentru conserve, nu pentru oameni!

January 25, 2017

Every Employer and Millennial Needs to Watch This

This is real footage. Every employer and millennial needs to watch this … All the way till the end. There is more to you than just your resume.

Posted by Jay Shetty on 3 Ianuarie 2017

Avem nevoie de oameni, dar nu avem timp să-i angajăm. Vrem performeri de top și îi vrem de ieri, dacă se poate. Nu avem timp de pierdut cu telefoane, e-mail-uri sau, doamne ferește interacțiuni face to face cu candidații înainte de interviuri. Nu avem timp de explicații, dar avem timp să concepem formulare online de aplicare la joburi. Tu, candidat, dacă vrei jobul, trebuie să pierzi ore bune completând aplicația noastră, ca la sfârșit să-ți cerem să atașezi și… CV-ul.

Timpul nostru, al celor care recrutează e prețios. Avem, însă, timp să listăm cerințele “esențiale” pentru job. Acea listă căreia, tu, candidat, îi tot dai scroll down și te întrebi dacă se mai și termină. Ai face bine să întrunești toate cerințele, altfel CV-ul tau va fi o pierdere de… aproximativ 8 secunde, căci atât alocăm citirii unui CV.

Nu avem “timp” să menționăm salariul. Nu de alta, dar nu e profesional. Nici să întrebi de salariu la interviu nu e profesional. E profesional, în schimb, să te întrebăm noi ce pretenții salariale ai. Vom folosi o mină serioasă și un ton grav, ca să-ți inducem teamă. Fii cu băgare de seamă! Dacă “te arunci” peste buget, ai sărit din lista scurtă. Doar suntem profesioniști, nu?

Nu avem timp să-ți oferim detalii despre job în avans. Avem timp însă să concepem teste/planuri de marketing/probe de lucru, orice ai putea presta gratuit, înainte de interviu. Cum de ce?! Ca să-ți putem verifica experiența și/sau potențialul. Altfel de ce ne-am pierde timpul să te întâlnim personal? Ia aminte totuși că, un candidat care pune prea multe întrebări devine incomod. Prin urmare, îți atragi riscul de a te descalifica singur.

Nici pe CV nu avem timp să ne uităm mai mult de 8,8 secunde – conform unui studiu recent. Ai avut noroc de data asta, am fost noi permisivi. Vezi? Nici nu te-am angajat și deja ne ești dator! Data viitoare învață să fii mai relevant și să nu mai pierzi timpul angajatorilor. Așa vei face?! Cum, deja te și gândești să pleci de la noi?!

Nu avem timp să-ți oferim prea multe detalii nici la interviu. Interviul e instrumentul prin care angajatorul determină compatibilitatea candidatului cu jobul. Nu e momentul să adresezi o tiradă de întrebări menite să-ți confirme dacă iei sau nu o decizie bună. Oricum, când aplici, ar trebui să știi deja că îți dorești jobul. Altfel, ești nepregătit și, deci, neserios.

Nu avem timp nici să-ți răspundem la întrebările tale suplimentare. Când ți-am dat ocazia să adresezi întrebări, ne așteptam la una, maximum două, din care să reiasă cât ești de implicat/priceput pentru job. Ți-am spus deja că prea multe întrebări te descalifică. Chiar vrei să lași impresia că obișnuiești să cercetezi înainte de a executa?!

Iar acum să-ți explicăm pentru ce avem timp.

Avem timp să-ți supraveghem fiecare pas. Conceptul de micromanagement suna prea bine ca să nu-l importăm și noi. Prin urmare, pregătește-te să dai raportul – în scris și verbal – măcar de vreo două ori pe săptămână, dacă nu zilnic. Sper că nu ai nicio problemă cu autoritatea – aka managerul care îți suflă în ceafă. În caz contrar, va trebui să te disciplinăm. Iar asta te va costa la evaluarea de la sfârșit de an.

Că tot veni vorba, avem timp pentru evaluarea de sfârșit de an! E acel moment în care aducem vorba despre toate nereușitele tale din anul ce a trecut. Nu ai? Nu-i bai, găsim noi ceva. Mai ții minte ședința aia din martie când ai făcut o remarcă nepotrivită? Nu? Ei bine, de asta ai manager, să țină contul la lucrurile astea. Ce v-ați face voi, angajații fără noi, factorii de decizie?

Avem timp pentru ședințe. Adică pentru acele întâlniri stabilite după program, în care fiecare își etalează ego-ul sau își subminează subalternii în fața superiorilor. Deciziile importante se iau în altă parte și, de obicei, în absența celor pe care îi afectează/interesează.

Avem timp. Pe banii tăi și pe timpul tău liber. Am omis să-ți spunem la interviu că orele suplimentare sunt o obișnuință? Păi, vezi, aici se muncește, nu se vorbește. Și nu uita: problemele personale se lasă acasă.

Avem timp pentru exit interviuri. Cât timp ești angajatul nostru, te plătim să muncești, nu să te plângi. În plus, nu interesează pe nimeni neînțelegerile tale cu superiorii sau colegii. E un job, descurcă-te. Vrei să pleci? Stai că ne facem timp. Te invităm la o cafea să ne spui toate frustrările acumulate în 5 ani. Hai, povestește-ne! Ne ajută să facem acele schimbări pe care n-am fost niciodată interesați să le facem. Sau să-ți dăm referințe proaste pentru viitorii angajatori. N-ai de unde ști. Vrei să afli? Acum e momentul să fii sincer. Hai, că acum avem timp.

Cu drag,

Un recruiter

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares