Candidate experience. Sau despre curajul de a refuza un interviu

May 15, 2018

“Candidate experience” este un termen împrumutat, ce se referă la modul în care un candidat percepe procesul de recrutare, din clipa în care este abordat de recruiter cu o oferta, până la momentul în care ajunge să se integreze în echipă.

Dacă angajatorul se asigură că această experiență este una plăcută pentru candidat, evită situațiile în care candidatul părăsește procesul de recrutare sau părăsește compania în prima lună de la angajare.

Din ce în ce mai multe firme pun accent pe “candidate experience” pentru că înțeleg că impresia candidatului va fi împărtășită mai departe și altora, transformându-se în reputație. Iar antreprenorii isteți nu-și permit o imagine proastă în piață.

Cu toate astea, experiențe neplăcute se întâmplă și la case mai mari.

Recent, am fost abordată de un reprezentant al unei cunoscute agenții de recrutare din București, pentru un job de HR Manager. Proiectul nu era concretizat, dar recruiterul mi-a comunicat că are semnale că se va concretiza în curand.

Deși nu era nimic sigur la momentul acela, mi-a cerut să-i trimit CV-ul în limba română chiar în seara respectivă! Îl voia în română, pentru că mă găsise pe ejobs unde îl am doar în limba engleză.

Era o oră destul de tarzie cand m-a contactat, deci graba lui nu se justifica, decât în cazul în care oferta nu exista deloc și avea de gand s-o pescuiască tocmai cu ajutorul CV-ul meu. Unii recruiteri n-au o oferta fermă, dar abordează potențiali candidați pentru a colecționa CV-uri și a le trimite apoi oricui, poate-poate pică ceva. E bine să identificați situațiile de genul acesta pentru a nu vă pierde timpul.

Am sesizat neregula, dar am zis să merg mai departe.

După ce am trimis CV-ul n-am primit nicio confirmare și niciun fel de informație referitoare la următorii pași ai procesului de recrutare. Am mai așteptat o zi și l-am contactat eu pe recruiter cu rugămintea de a-mi spune în ce stadiu se află proiectul.

Răspunsul lui, primit după ora 18.00, a fost extrem de scurt și deloc lămuritor:

“Vă mulțumesc pentru CV și vă rog să-mi indicați când aș putea să vă sun mâine în intervalul 9.00-16.00, pentru o discuție de aproximativ o oră.”

Din CV-ul meu reieșea clar că am un job momentan, deci o discuție de o oră în timpul programului nu putea fi o opțiune. Și pentru o învoire era târziu. Iar din moment ce amândoi lucrăm în resurse umane, ar fi putut să anticipeze și eventualitatea în care eu aș fi avut deja programate interviuri pentru a doua zi. Caz în care, pe lângă învoire, ar fi trebuit să anulez și să reprogramez și candidatul respectiv. Toate în acea seară.

Una peste alta, toată conversația mi-a dat impresia de amatorism. Orice recruiter ar trebui să știe că un interviu se stabilește întotdeauna împreună cu candidatul.

I-am răspuns că, având în vedere termenul extrem de scurt, am deja activități planificate pentru a doua zi, la care nu am cum să renunț pentru o discuție de durată. Și, fiindcă încă nu aveam niciun fel de detalii despre job, am precizat că ne-am putea auzi pentru câteva minute la ora 09.00 pentru a stabili dacă există, cel puțin, un interes comun, pentru a nu ne pierde timpul reciproc. În încheiere îi ceream să-mi confirme dacă este de acord cu propunerea mea.

Răspunsul n-a mai venit. Nici în seara respectivă, nici a doua zi. Mi-am plănuit, deci, ziua în consecință. Fix când eram în mijlocul unei discuții, îmi sună telefonul. Evident, era recruiterul. Și mai evident, nu i-am raspuns.

I-am trimis ulterior un email în care îi explicam că nu mai doresc să colaborăm, nici pentru acest proiect, nici pentru altele viitoare. I-am detaliat și motivele, deși mă așteptam să fie un demers inutil.

Răspunsul său sec a fost: „Am încercat să vă sun astăzi pentru a vă detalia proiectul nostru, însă din păcate nu ați răspuns.”

Deci, aveți grijă cui alocați timpul vostru. Dacă intuiția vă spune că aveți de-a face cu un recruiter neprofesionist, ascultați-o. Dacă aveți indicii că oferta nu e concretă, cereți detalii lămuritoare și decideți în cunoștință de cauză. Orice job obținut în urma unui interviu în care nu sunteți tratați cu respect și considerație, vă va plasa într-un mediu toxic. Nu așteptați să vedeți unde vă duce valul, vâsliți voi în direcția dorită!

P.S.: La polul opus, puteți citi și despre cum arată o experiență extraordinară la un interviu, aici.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares