Veste buna! Există și angajați și angajatori buni

June 9, 2018

Experiențele pe care le am în ultima vreme îmi întăresc tot mai mult convingerea că există și angajați și angajatori buni. O să încep cu angajatorii.

Există și angajatori buni

Ieri am avut un interviu la un centru de formare profesională, consultanță și mediere a muncii. E vorba de un post de consilier orientare in carieră.

Nu mă așteptam să vad un astfel de anunț, mai ales la scurt timp după ce am absolvit cursul în București. Bineînțeles că am profitat de ocazie și am aplicat. A doua zi deja aveam programat interviul.

Din fericire, întâlnirea a fost non-formală. Directorul instituției era o tipă foarte deschisă, directă și umană. În câteva minute renunțasem deja, de comun acord, la limbajul corporate și mă simțeam în largul meu.

N-am înțeles niciodată ce rost are să vorbești fără să vorbești. Pe cine ajută un limbaj de plastic, golit de viață?  Toți cei care vorbesc “corporateza” sunt atât de diplomați și de voalați în exprimare încât nu știi niciodată ce se ascunde în spatele aparențelor.

Cuvintele, cu cât sunt împachetate mai pretențios, cu atât reprezintă un semnal de alarmă mai mare. Ca în cazul politicienilor care răspund la o întrebare clară și presantă bătând câmpii sau folosind termeni dificil de înțeles pentru omul de rând.

Revenind la interviu, discuția a durat peste o oră, iar timpul a trecut foarte plăcut.

Am discutat în linii mari ce prespune activitatea și care sunt provocările jobului. Apoi am abordat câteva probleme cu care se confruntă echipa și la ce ar trebui să mă aștept dacă ma alătur lor. A fost o conversație sinceră și la obiect.

Din fericire n-am primit întrebări complet inutile sau insultătoare de genul: “Unde te vezi peste X ani?”, „Îți dorești copii în viitorul apropiat?”, “Ce valoare ai aduce firmei dacă te-am angaja?”, sau “De ce te-am alege pe tine?”.

Am discutat în schimb despre motivația mea în general, despre motivul pentru care îmi doresc această schimbare, despre ceea ce am realizat în joburile anterioare și ce îmi doresc să realizez în continuare. Și, bineînțeles, despre ceea ce poate oferi firma.

Contribuția mea la activitatea firmei n-a fost o întrebare, ci o concluzie. Așa cum și trebuie să fie, de fapt, pentru că, ăsta e rostul unui interviu.

Surpriza plăcută a fost că am primit această concluzie, out loud, sub forma unui mini-compliment.

Deci, da, există și angajatori care nu cred în lidership prin frică și cărora nu le e teamă să-și aprecieze candidații sau angajații, atunci când e cazul. Cheers to them. Să-i căutăm și să nu ne lăsăm descurajați de experiențele neplăcute pe care le avem până îi găsim.

Despre angajați n-o să spun atât de multe. O să las câteva imagini să vorbească de la sine.

Există și angajați buni

Acesta e unul din membrii unei comunități de marketeri online din care fac și eu parte:

Iar mai jos redau o parte dintr-o conversație purtată pe un grup de oferte de joburi:

Există și angajați și angajatori buni

Există și angajați și angajatori buni

Există și angajați și angajatori buni

Există și angajați și angajatori buni

Există și angajați și angajatori buni

Și pentru a încheia într-o notă pozitivă, cred că ar fi cel mai bine să ne punem unii în locul celorlalți. Este esențial să facem asta, înainte de a ne forma convingeri de nestrămutat.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares