Angajatori pentru care lucrezi cu drag

June 15, 2018

Îmi place să marchez momentele în care am motive să vorbesc despre acei angajatori pentru care lucrezi cu drag. Iar în ultima vreme am tot avut experiențe plăcute.

Azi n-o să scriu despre un interviu, ci despre experiența mea cu CEO-ul și angajații unei agenții de marketing. Perspectiva mea nu e cea de candidat la un job in agenția lor, ci de “învățăcel” novice în ale marketingului. Cei de la Kiwi Agency (așa se numește agenția) au creat o platformă de cursuri online extrem de utile și interesante.

La momentul când am auzit de ei, nici măcar nu mă gândeam că aș vrea să învăț marketing. Insă, după doar câteva săptămâni de campanie, în care am reușit să-i cunosc mai bine, m-au și convins să cumpăr cursurile.

Ulterior, am devenit membră a comunității lor de cursanți online și apoi surprizele plăcute s-au ținut lanț. Mi-au depășit cu mult așteptările și am început să-i îndrăgesc și ca oameni, dar mai ales ca profesioniști.

Iată ce am văzut din perspectiva mea, a omului de HR care ia pulsul culturii organizaționale din orice firmă cu care vine în contact.

Relațiile de muncă

Comunicarea dintre ei este relaxată. Nu există nicio diferență între raporturile dintre colegi și raporturile dintre colegi și CEO-ul agenției. Umorul și buna dispoziție sunt la ordinea zilei.

* Pentru o mai bună înțelegere a exemplelor ce urmează, Doru e CEO-ul agenței, iar Cătălin e unul din copywriteri.

Angajatori pentru care lucrezi cu drag

 

Activitatea echipei

Fiecare angajat se implică activ, cu interes și pasiune în activitatea sa.  Le place să ofere întotdeauna peste așteptări și au libertatea de a-și stabili singuri atribuțiile și prioritățile.

Angajatori pentru care lucrezi cu drag

 

Mediul de lucru

Sunt încurajate ideile și inițiativa. Greșelile sunt o oportunitate de învățare și îmbunătățire, nu un motiv de stres și teamă de repercusiuni.

Programul de lucru

Programul lor e de bun simț (09.30 – 17.30). Pauza de masă de o oră, impusă de majoritatea angajatorilor, la ei nu există. Unii angajați, inclusiv CEO-ul răspund la întrebările de pe comunitate și după program. Însă, o fac când/dacă sunt disponibili și pentru că e strict alegerea lor.

Angajatori pentru care lucrezi cu drag

Motivația

Cu toții sunt motivați de rezultatele pe care le obțin și de libertatea pe care o au să experimenteze. Pasiunea pentru ceea ce fac e vizibilă în toate interacțiunile cu ei.

Stil de leadership

CEO-ul nu încearcă să-și transforme angajații în “oameni buni la toate” . Se ghidează după principiul “fiecare are un punct forte”. Identifică și dezvoltă competențele la care excelează fiecare în parte.

Cu toții își apreciază munca unul altuia și nu se tem să ofere laude și feedback pozitiv.

Dezvoltarea personală și profesională

Cer constant feedback, inclusiv de la noi, cursanții, si nu se feresc să recunoască atunci când greșesc. Înțeleg că scopul criticilor este de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite.

Angajatori pentru care lucrezi cu drag

Angajatori pentru care lucrezi cu drag

 

Angajatori pentru care lucrezi cu drag

Mi se pare foarte important să păstrăm în minte aceste îndemnuri despre feedback. Am avea mai mult succes dacă am privi lucrurile din perspectiva a ceea ce dorim să realizăm. Haideți să nu lăsăm orgoliul să ne întunece judecata.

În concluzie, există și angajatori pentru care putem să lucrăm cu drag. Am mai scris despre astfel de experiențe frumoase aici și aici.

Chiar dacă, de multe ori suntem demoralizați de experiențe urâte, e vital să ne păstrăm încrederea că se poate și altfel. Cu puțină răbdare și foarte multă selectivitate în ceea ce privește anunțurile de angajare, rezultatele vor începe să apară.

Dacă eu am reușit, puteți și voi 🙂

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares